A kormány szerint nagyszerű dolgok történnek az egészségügyben

0

A kormány szerint egyre kevesebb orvos megy külföldre, egyre jobb a betegellátás, és kiemelten fontos az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása. Megnyugodtunk.

A béremelések és az orvosutánpótlást segítő ösztöndíjprogramok hatására 2010 és 2016 között 10 százalékkal nőtt a dolgozó orvosok száma Magyarországon, 40 százalékkal emelkedett a végzős orvosok száma, és 2016-ban kevesebb, mint feleannyi magyar orvos kért külföldi munkavállalási engedélyt, mint 2011-ben – nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Rétvári Bence azt mondta: a betegellátás javítása és az orvosok utánpótlása érdekében tett intézkedések eredményei egyre inkább látszanak. Ez a pozitív tendencia jelentősen hozzájárul a betegellátás színvonalának emeléséhez is – tette hozzá.

Míg 8 éve 33 943 orvos dolgozott Magyarországon, számuk 2016-ra 3655-tel emelkedett, 37 598-ra. Ez azt jelenti, hogy országosan minden tízezer emberre 38,4 orvos jut (2010-ben 34 jutott).

Az államtitkár szerint jelentősen nőtt az orvosok anyagi megbecsülése, ezzel párhuzamosan „érezhetően visszaesett az orvosok elvándorlásának üteme”. Két éve feleannyi magyar orvos kért külföldi munkavállalási engedélyt, mint 2011-ben.

Már nem lesz érdemes külföldön dolgozni?

(Fotó: szigetvarkorhaz.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply