A kormány szerint már a fiatalok sem akarnak külföldre menni

0

Akkora jóság van, hogy már a fiatalok döntő többsége is kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét, legalábbis a kormány szerint. A fiatalok kétharmada még csak rövid időre, tanulni sem menne külföldre – állítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy kutatásra hivatkozva.

Nemrég jelent meg a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 tanulmánykötete (a gyorsjelentés után másfél évvel), amiből érdekes dolgok derülnek ki. A kutatásban négyévente nyolcezer, 15-29 év közötti fiatalt kérdeznek a lehető legszélesebb kérdéskörben.

Az EMMI (mely egyébként a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatallal közösen a teljes kutatást közlő Új Nemzedék oldalon is logóval-linkkel szerepel) értékelése szerint a fiatalok büszkék magyarságukra, nyelvükre, hazájuknak érzik és szeretik Magyarországot.

TE MÉGIS KÜLFÖLDRE MENNÉL? KATT IDE!

A kutatás eredményei szerint a fiatalok kétharmada kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét, még rövidebb időre sem menne külföldre. (Ez szerintünk elég nagy baj, mert a külföldi tapasztalatszerzés fontos lenne.)

Egyharmaduk ugyan rövidebb-hosszabb ideig külföldön dolgozna vagy tanulna, de esetükben is a döntő többség (83%) visszatérne Magyarországra a külföldi tapasztalatszerzés után.

A fiatalok legfőbb indoka a maradásra a családjukhoz való kötődés, ez 71%-ukat befolyásolná a maradásban, míg második helyen a barátok, harmadik helyen pedig a hazához való ragaszkodás szerepel.

„Ha kimegyünk, biztos nem jövünk haza”

Share.

About Author

Leave A Reply