A kormány kutatóintézete szerint nem lehetsz boldog külföldön

2

Sok (khmmm) butaságot összeolvastunk már a határátkelésről, de amit a Nemzetstratégiai Kutatóintézet egy könyvében érvek címszó alatt összehordott, az alighanem minden eddigit visz.

A könyv címe nagyon szellemesen „Menjek vagy maradjak?!”, és a hvg.hu szerint (ők leltek rá erre a nagyszerű alkotásra) tele van ismeretlen eredetű idézetekkel arról, hogy miért jó Magyarország, illetve miért nehéz külföldön boldogulni.

Olyasmire kell gondolni, mint hogy külföldön rossz az időjárás (nem vicc, komolyan…), nincs közbiztonság, nem lehetsz boldog, a szüleidnek pedig fáj, ha itt hagyod őket.

A bevezetőben azt írják, a határátkelők új igazodási pontokat keresnek vágyaikhoz, jobb életminőséget és új munkahelyet, anyagi biztonságot, lelki békét remélnek a szülőföldön túl.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Akik maradnak, megőrzik a szülőktől vagy ösztönösen elsajátított szellemi, erkölcsi értékeiket, megtartják barátaikat, szorosabbra fogják családi kötelékeiket.

A kiadvány szerint a maradás mellett szól a stabil közbiztonság és politikai rendszer (alighanem a nagyon bizonytalan, friss brit demokráciára gondolhatott a szerző…), alacsonyak a megélhetés költségei, keresztény értékrenden alapul a társadalom (a nyilván nem annyira keresztény olaszokra, esetleg spanyolokra gondolhattak tippünk szerint), és itt a család.

Hogy mi szól Magyarország ellen? Nos, két dolog: az alacsonyabb bérek, és a kalandvágy. Viszont cserébe a kormány nagyszerű (ezt úgy fogalmazzák meg, hogy a fiatalok és a családok részére folyamatosan bővülő támogatást nyújt), nincsen migráció, de vannak erdők (komolyan, ez is az érvek között szerepel).

A kivándorlás mellett két-három dolgot tud csak felhozni a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kiadványa: egyrészt a több pénzt, nagyobb anyagi biztonságot és az idegen nyelv elsajátítását.

Veszéllyel viszont tele van a padlás: nincs ott a család és a barátok, terrorveszély, no-go zónák, a „szülők, nagyszülők évtizedes munkája által megteremtett örökség, azaz a családi vagyon idegen kézbe” kerülése, a magyarországi lakosságszám csökkenése, a keresztény társadalom felbomlása (utóbbit nem értjük: ha nincs bevándorlás, akkor aki marad, az nem keresztény, vagy mi van?).

Nem soroljuk tovább, érdemes elolvasni az eredeti cikket, annyit még megemlítünk, hogy míg Magyarországon félelem nélkül lehet élni, addig „Nyugat-Európa már nem a biztonság földje!” és a „külföldön kialakuló kapcsolatokból ritkán lesz őszinte érzelmeken alapuló, boldog házasság”.

De van ilyen is: „A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla.”

Azért sem kellene elhagyni Magyarországot, mert ha valakinek külföldön születik gyereke, az bevándorló lesz (ez teljesen értelmezhetetlen gondolat, hogyan lehet valaki a szülőföldjén bevándorló???), emellett külföldön drága a sör és a kávé, ha mindenki kivándorol, nem marad, aki leszedné a termést, és amúgy is van internet Magyarországon is, akkor meg minek elmenni.

Hát így.

„A határátkelők úgyis hazajönnek”

(Fotó: hvg.hu/Csanádi Márton)

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Antiwaxxed on

    Jesszus, ez egyre izzadtságszagúbb populista propaganda. Le vagyok döbbenve innen a távolból. Most komolyan elgondolkodom, hogy miért is érzem, azaz érezzük magunkat gyerekestül férjestül a nehézségek ellenére is jobban, biztonságban, és aktívabban itt külföldön. Hozzáteszem ugyan annyit keres a férjem mint Mo.-n, és még fiatalnak sem nevezném magamat a Magyar besorolás szerint. ( Én 46, Férj 43 gyerekek 7 és 8 évesek).

Leave A Reply