Kórházi koszt Magyarországon és külföldön

0

Aki volt már kórházban Magyarországon, mi több, bent is kellett töltenie pár napot (esetleg volt már hozzátartozója, barátja ilyen helyzetben), az biztosan szembesült már a magyar kórházi koszt csodájával. Mi a helyzet külföldön?

Nehéz a magyar kórházi kosztra szeretettel gondolni (hú, de finoman fogalmaztunk!), pedig a minőségi étkezés éppen egy egészségügyi intézményben, betegen lenne a szokásosnál is fontosabb.

A magyar kórházakban általában kiosztott étel (tisztelet természetesen a kivételnek, biztosan van olyan is) általában elég rémes, olyannyira, hogy már ezzel foglalkozó blog is akad.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

A Kórházi koszt mikroblog gyűjtött össze jó néhány képet arról, mit is kapnak a magyar betegek.

Íme, pár fotó.

“Mellékelve küldöm a mai reggelimet, a mandulaműtétem másnapjáról (teába áztatott kekszek)! Fül-orr-gége osztály egy kisebb vidéki kórházból.”

Szent Imre Kórház (Bp.), sebészet, vakbélműtét, 2. nap

Nyírő Gyula Kórház, pszichiátria, vacsora 2015. február

Ezzel szemben Fanni nem olyan régen a Határátkelőnek írt posztjában küldött fotót arról, milyen ebédet kapott Bécs egyik egyetemi kórházának szülészetén.

Az aznapi kórházi ebéd paradicsomkrémleves, párolt tengeri hal lecsós szósszal, főtt krumplival és friss salátával, desszertnek túrós-sárgabarackos batyu leveles tésztából és egy kancsónyi frissen elkészített gyümölcstea csőrös pohárból (fekve iváshoz).

Zsófi is Ausztriában szült, ő a Határátkelőnek azt írta, hogy tea, kávé, gyümölcs, joghurt, víz korlátlanul rendelkezésre állt, szinte tömtek őket kajával.

„Naponta körbejártak egy laptoppal, amivel a rendelést vették fel a másnapi reggeli-ebéd-uzsonna-vacsorára. Az étel nagyon finom és bőséges volt, ízlésesen tálalva. Olyan higiénia volt az osztályon, ami itthon meg magánkórházban sincs.”

Végül látogassunk el Japánba, Hahahah1111111 töltött fel képeket az ottani kórházi kosztról az Imgurra tavaly ősszel (a fotók a Femalistán jelentek meg). A képeken több fogás, friss hal, rizs, gyümölcsök, desszertek és jó minőségű étkészletek láthatók.

Szülni a határon túl

Share.

About Author

Leave A Reply