Kórházból luxusszálloda

0

Az InterContinental szállodalánc a gasztronómiájáról híres Lyonban nyitotta meg legújabb hotelét. A Rhone partján fekvő Hôtel-Dieu-t egy nyolcszáz éves kórházban alakították ki.

A 144 szobával és 35 lakosztállyal rendelkező ötcsillagos szálloda az UNESCO világörökségi listáján is szereplő óváros mellett található, a Rhone partján áll a 375 méter hosszan elnyúló, impozáns épület.

Ez Lyon egyik legrégebbi épülete, 1184-ben épült. Eredetileg az egyházé volt, de a 15. században kórház vált belőle, miután megvette a város.  Most is ismert kinézetét a 32 méter magas kupolával a 18. században nyerte el.

Szülőotthonként is működött és az első világháború idején itt látták el a sebesült katonákat. Itt készítették az első röntgenfelvételt Franciaországban 1896-ban. Egészen 2010-ig működött kórházként.

Az átalakítás és felújítás Jean-Philippe Nuel tervező munkáját dicséri. Megőrizte az épület eredeti szépségét, de olyan kortárs stíluselemekkel egészítette ki, amelyek nem idegenek a várostól. A munkák négy évig tartottak.

A 150 négyzetméteres elnöki lakosztály a legnagyobb Lyonban. Modern dizájn jellemző rá, halvány rózsaszín tónusokkal és elegáns virág motívumokkal. Innen be lehet látni a kupolás helyiségbe, ahol bár üzemel.

28 kétszintes lakosztályt is kialakítottak, amelyek 6 méteres ablakkal rendelkeznek, és pont a Rhone-ra néznek. Ezek különlegessége, hogy a vendégek a felső szintre érkeznek, így először a csodálatos látvánnyal szembesülnek – a háló és a fürdő pedig az alsó emeleten van.

A hotelben természetesen elegáns étterem, konferenciatermek, wellness központ, edzőterem is helyet kapott.

Szuper otthont vett a Mentőexpedíció sztárja

(Fotó: InterContinental Lyon—Hôtel-Dieu)

Share.

About Author

Leave A Reply