Koppenhága gyerekszemmel – nem csak gyerekeknek

0

Dánia fővárosa sok szempontból a legjobb városok közé tartozik Európába (és alighanem a világon is), és az egyik ilyen szempont a gyerekeké, illetve a gyereket nevelő felnőtteké. Hogy miért is, arra a Kelta Vándor blog adta meg a választ öt kedvenc helyével (és sok fényképpel) együtt.

„Skandinávia önmagában is mindig remek úticél kiszámítható gyerekcentrikusságával, többnyelvűségével, gyakorlatiasságával, közbiztonságával és nem utolsó sorban az ott élők figyelmességével és kedvességével!

TOP5-ös listánkon rajta van Európa leghosszabb sétálóutcájának, a Strøget-nak (az ugyebár hazai) LEGO zászlóshajó üzlete (1.kedvenc), ahol órákat el lehet játszani akár a legújabb készletek kipróbálásával is, vagy szimplán a kedvünkre választott darabkákkal a „pick and build” résznél… na és persze talán mondanom sem kell, hogy a gyerekek kirángathatatlanok! Bevallom, még én is alig akartam eljönni onnan és a karácsonyi kívánságlistám is jelentősen gyarapodott…

A gyerekek óriási kedvence (2) Észak-Európa legnagyobb akváriuma, a „Den Blå Planet” (szó szerinti fordításban A kék bolygó névre hallgat) és fura módon nem csak az, hanem a kávézó terasza mellett megbújó kis vizes játszótere is, ahonnan később a vidrasimogatásra is alig tudtam bekönyörögni az amúgy kifejezetten állatimádó gyerekeimet.

Koppenhága tengerre épült város: csatornák, dokkok, kikötők városa, és mint ilyen a vízről – ahol folyamatosan nagy élet folyik – egészen más arcát mutatja: különösen érdekes elmenni egy egyórás, vezetett hajótúrára (3-as kedvenc:), ami számos nevezetességhez vagy amúgy kevésbé látogatott városrészhez is elkalauzol és közben még csak a lábunkat sem kell legyalogolni érte, ami – talán mondanom sem kell – gyerekekkel külön előny!

A hely, ahova maga Walt Disney is inspirációért járt Koppenhágába, mielőtt megnyitotta volna első Disneylandjét gyerekekkel egyszerűen kihagyhatatlan, nem is kérdés. Ez maga a TIVOLI (4), a Koppenhága szívében megbújó, 1843-as alapítású romantikus hangulatú park.

Elindult a Határátkelő Instagram-oldala is, már ott is több százan vagyunk, gyere, kövess minket te is! Megéri, mert sok érdekes, exkluzív képet találhatsz!

És persze Koppenhága királyi város is (5), csak a fővárosban legalább 4 palotát is bejárhattok. Természetesen ezeken felül is még rengeteg lehetőség van körbenézni a kifejezetten gyerekeknek szánt kiállításokon és múzeumokban, pl. az Experimentarium City-ben, ami legközelebb 2017-ben nyitja majd meg kapuit egy teljesen új helyen, Hellerupban és kifejezetten népszerű kipróbálható játékos kísérleteiről.

Szóval van még bőven felfedezni való kaland a városban! Bátran csavarogjatok!”

A teljes posztot itt olvashatjátok, ne hagyjátok ki!

Share.

About Author

Leave A Reply