Könyörgöm, azonnal rúgjanak ki!

0

Az ember általában utálja elveszíteni a munkáját, pláne, ha az egy olyan cégnél van, amit ő maga épített fel és fontos neki. Amit azonban Adam Neumann kihozott egy látványos bukásból, az nem hétköznapi.

Az év elején még simán úgy nézett ki, a WeWork az év sikertörténete lesz. A coworking céggel volt tele minden, várta a tőzsdei kibocsátás, egyes nagyon hozzáértő (…) emberek azt mondták, értéke meghaladhatja az 50 milliárd dollárt.

A cég voltaképpen (nagyon leegyszerűsítve) semmi mást nem csinált, mint általa hosszútávra kibérelt irodákat adott ki rövid távra, minimális felmondási idővel. Azért ez nem az évszázad megfejtése, és ezt a pénzügyi világ is beárazta, amint lehullott a startup-máz.

Most ott tart a történet, hogy az eddig is már 10 milliárd dollárt a cégbe ölő japán Softbanknak muszáj volt elgondolkodnia azon, hogy vagy orbitális veszteséggel kiszáll a buliból, vagy még több pénzt beeltolva megpróbálja megmenteni.

Utóbbit választották, de érthető módon Adam Neumannt már kívül akarták tudni a döntéshozók körén. A társalapítónak komoly szerepe volt abban, hogy nem jött össze a tőzsdei kibocsátás és egyébként is elég sok botrány van körülötte, ami az álmoskönyv szerint nem tesz jót az üzletnek.

Adam Neumann nem vacakolt, olyan zsíros feltételeket alkudott ki, amitől az embernek a nyál összefut a szájában. Egyrészt a Softbank 8 milliárd dollárért teljesen megveszi a céget, 1 milliárd dollár ebből személyesen a társalapítónak jut.

A tranzakció része még egy 500 milliós hitelkeret, valamint 185 millió dollár értékű tanácsadói juttatás. (Nyilván nagy szükségük lesz a munkájára.)

Mit mondjunk? Ilyen feltételekkel mi is csak annyit kérdeznénk, hogy hol kell aláírni…

Élve eltemetve Hongkongban

Share.

About Author

Leave A Reply