Könnyes szemmel énekelték a Himnuszt

0

Mindenhol akadnak magyarok és mindenhol beszélnek magyarul – régi igazság ez, ami a határátkelés intenzívebbé válása óta még inkább igaz. Az Élet sója blog szedett össze olyan történeteket, amikor vicces, kínos, vagy éppen megható helyzetet eredményezett az, hogy a külföldön lévő magyarok azt gondolták, senki sem érti őket.

„Egy időben több magyar kosárlabda csapat használta ki azt a lehetőséget, hogy az USA-ban túrázhatott ősszel.

Egy ilyen túra alkalmával a soproni női bajnokcsapattal New Yorkban a metróban utaztunk, amikor megszólalt mellettünk egy igen csinos, jól öltözött hölgy, azzal, hogy önök magyarok?

Természetesen meglepődtünk, s röviden elmondtam kik vagyunk, honnan jöttünk, erre válaszul nekünk adott egy XXXL méretű apple pie-t, ami tudvalevőleg egy csodásan finom amerikai sütemény, azzal, hogy ezzel gratulál a csapatnak eddigi eredményeihez” – írta Kornél az Egyesült Államokból, de volt másik története is.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

„A legszebb történetünk azonban a Himnusszal kapcsolatos: a mérkőzések előtt a csapatok bemutatása után eljátszották a magyar és az amerikai himnuszt. Mint a csapat vezetője, még itthon úgy döntöttem, hogy olyan kazettát viszek magammal, amelyen éneklik a Himnuszt.

Ennek a híre futótűzként terjedt el azokban a városokban, ahol játszott a csapatunk, s sok ott élő magyar csak azért jött ki a meccsekre, hogy a lejátszással együtt énekelhesse a magyar Himnuszt.

A meccsek szünetében odajöttek hozzánk a pálya szélére és könnyes szemmel köszönték a lehetőséget az éneklésre” – írta Kornél.

A teljes posztot itt találjátok.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, találj, költözz!

(Fotó: pixabay.com/DarkoStojanovic)

Share.

About Author

Leave A Reply