„Könnyen szereztem barátokat”

0

A határátkelés egyik nagy kérdése mindig az, hogy az ember miként tud új kapcsolatokat kialakítani az adott országban. Sokszor emlegetjük az üvegplafont, azaz hogy nehéz barátságokat kialakítani. Jenni azt írta, neki Németországban viszonylag könnyen ment.

„Britként éltem Németországban, Csehországban és Dél-Koreában is. A németeknél csak egy évet, de messze ott volt a legkönnyebb dolgom külföldiként, talán azért is, mert a másik két országhoz képest az áll a legközelebb kulturálisan hozzánk.

Másrészt az angol anyanyelvem alapján viszonylag könnyen meg tudtam tanulni németül. Az abszolút kezdő szintről kevesebb, mint 10 hónap alatt eljutottam a felső középfokig, igaz, eléggé elmerültem a nyelvben a munkahelyen és a magánéletemben is, de még így is fényévekkel könnyebb volt, mint a cseh vagy a koreai.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ha már itt tartunk, fontos megjegyezni, hogy ha nem akarsz a barátok/ismerősök fordítására támaszkodni, akkor meglehetősen fontos megtanulni a nyelvet. Sokan gondolják úgy, hogy a németek elég jól beszélnek angolul, de ez egyszerűen nem igaz, legalábbis a nagyvárosokon kívül.

Végezetül még annyit, hogy én elég könnyen szereztem német barátokat, különösen, amikor már jobban ment a nyelv. Mindig lehet találni olyan helyeket, ahol a hozzád hasonló gondolkodású emberekkel összefuthatsz.

Összességében Németország volt eddig a legjobb külföldi ország, ahol éltem. Utána Csehországban, majd jelenlegi lakhelyemen, Dél-Koreában is sokkal nagyobb kihívás külföldiként az élet.”

Share.

About Author

Leave A Reply