Komoly zavarok jöhetnek a brit hétköznapokban

0

A napokban a brit kormány 70 olyan, jellemzően technikai kérdésekkel foglalkozó dokumentumot hoz nyilvánosságra, amely az embereket és a vállalkozásokat segíti abban az esetben, ha Nagy-Britannia a jövőbeli viszonyt rendező megállapodás híján távozik az Európai Unióból. A következő hetekben további hasonló útmutatások várhatóak, amelyek az élet szinte minden területét lefedik.

Csütörtökön 25 dokumentumot hozott nyilvánosságra London, ezek egyebek mellett a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkoznak. Az iratok rávilágítanak arra, milyen széles körben lehet zavarra számítani a Brexit után a brit gazdaságban és a mindennapi élet terén egyaránt.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY KATTINTÁSRA

Míg jelenleg az Egyesült Királyság vámmentes kereskedelmet folytat a többi 27 uniós tagállammal, a dokumentumok tanúsága szerint egy esetleges megállapodás nélküli Brexit sokkal merevebb határokat húzna Nagy-Britannia és az EU közé, így később vámárunyilatkozatokra, ellenőrzésekre, valamint behozatali és kiviteli vámok megfizetésére lesz szükség.

London és Brüsszel között egyébként kedden újrakezdődtek a tárgyalások. A felek október végéig szeretnének megegyezni a kilépés feltételeiről, de bizonyos kérdésekben – például az ír-északír határellenőrzésben és a jövőbeli gazdasági kapcsolatokban – megnyilvánuló rugalmatlanságuk miatt ennek esélye egyre csökken.

Nagy hiány van pedagógusból Németországban

(Fotó: pixabay.com/exeterdaily0)

Share.

About Author

Leave A Reply