Költözz Svájcba, milliókat fizethetnek érte

0

Az elvándorlás égető probléma, minden országban felüti a fejét, mégis a kistelepülések érzik meg leginkább a hatását. Egy svájci falucska, Albinen, még fizet is azért, hogy növelje az összlétszámot.

A falu 1300 m tengerszint-feletti magasságban helyezkedik el, és kristálytiszta helyi levegővel, mesés Rajna-völgyi kilátással, valamint egy hat kilométerre lévő termálfürdővel várja a jelentkezőket.

November 30-án dönt az önkormányzati testület egy új rendeletről, amely kimondaná, hogy minden, a faluba költöző felnőttnek 25 ezer, a gyermekek után 10-10 ezer svájci frankot fizetnének.

Egy négytagú családnak tehát 70 ezer frank ütné a markát, ami testvérek közt is 18,7 millió forint – írja a 24.hu a the Local nevű online portál nyomán.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

A faluban már csak 240 lakos él, és jelentős az elvándorlás, amely a helyi közigazgatást is érinti: az elmúlt években három sokgyerekes család költözött el, aminek következményeképp bezárt a helyi iskola.

Nézzük, mik a feltételei a meseországbéli kalandnak!

Aki fejébe vette, hogy meghódítja a svájci hegyvidéket, annak építenie kell egy 200 ezer frank (csaknem 50 millió forint) értékű házat, a jelentkezők emellett 10 éven belül nem költözhetnek el a faluból.

A településtől kapott pénzt nem kell visszafizetni, amennyiben az újonnan érkezők betartják a feltételeket.

Albinen vezetői szerint ez a lépés nem más, mint befektetés a jövőbe, és az odaköltöző családoktól – például a befizetett adók formájában – úgyis megtérül az összeg egy része.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

(Fotó: Xenos)

Share.

About Author

Leave A Reply