Költözz Olaszországba és még pénzt is kapsz érte

0

Nem vicc, és nincs benne különösebb trükk sem, egy olasz falu azt találta ki, hogy némi készpénzzel és minimális lakbérrel próbál odacsábítani vállalkozó kedvű embereket.

Bormida lélekszáma még a négyszázat sem éri el (394), így nem csoda, hogy mindent megtesznek a túlélés érdekében. A falu polgármestere például azt találta ki, hogy pénzzel próbál meg embereket csábítani a településre.

Ha valaki tartósan odaköltözik, 2000 eurót kap, míg a lakbér kisebb lakásokért havi 50 euró, nagyobbakért 120 euró lesz.

Mielőtt csomagolni kezdenétek, azért nem árt tudni, hogy Daniele Galliano ötletének részleteit még ki kell dolgozni, és el kell fogadtatni a helyi közgyűléssel is, de a tervek szerint jövőre már zöld utat kap.

Egy helyi tanácsnok szerint bárkit szívesen látnak majd, aki odaköltözik, ráadásul a falu ugyan a hegyekben van, de azért nincs messze a tenger sem, a levegő pedig nagyszerű.

Lehet, hogy Bormidánál nincs munka, de a Határátkelőn rengeteg külföldi állást találhatsz!

A lelkesedést némileg hűtheti, hogy munka nem nagyon van a környéken (nyilván ezért költöznek el a fiatalok is), a helyi étterem vezetője, Oddone Giuseppe is arról beszélt, hogy nem nagyon van mit csinálni a faluban. Viszont ha valaki szereti ezt az életet, akkor stressz biztosan nincs.

Olaszországban egyébként egy tavalyi jelentés szerint mintegy 2500 település van hasonló helyzetben, nem véletlen, hogy a kormány az ideit a falvak évének nevezte ki, így próbálva népszerűsíteni a falusi életmódot.

(Fotó: Google Maps/EnriMazzu)

Share.

About Author

Leave A Reply