Költözés Norvégiában

0

Télen költözni (még ha az már annak a vége is) még melegebb éghajlaton sem tartozik a kiemelkedő örömforrások közé (egyáltalán, ki szeret költözködni?), de a norvég télben különösen érdekes lehet. Pedig a Norvég életünk blog szerzője és családja ezt tette, nem csoda, hogy arra a kérdésre, hogy milyen is új otthonuk, Grimstad, egyelőre csak annyi a választ: havas.

„Jó kérdés, most már kezdünk látni belőle valamit. Eddig hó fedte. Délen ebben a téli szezonban háromszoros hómennyiség esett. A helyiek azt mondják, szokott lenni hó, de általában el is olvad egyből. Most viszont hideggel együtt esett, így megmaradt.

Olyan 50 cm lehetett összesen (és gondolom azért ez is összeesett időnként a tél folyamán) amit mi tapasztaltunk. A költözéskori friss 20 cm hóra még a következő két hétben esett ugyanennyi.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Nem győztem lapátolni, jó tréning volt. Az előttünk lakó fiatal (nevéből olasz) srác szerintem utálja a havat, vagy pont ellenkezőleg szereti, mert sokat nem vesződött vele. De még az alsó szinten (külön) lakó csajszi sem. Nem is értem, nagyon nehéz meló. Baszki egy kis mozgás már luxus?

Igazából az első két hétben nem is kerestem munkát, mert volt mit rendbe rakni a ház körül. A bejárót (három autónak kell a hely, kettő a miénk egy a csajszié) kellett kiszélesíteni, a járdát letakarítani.

Rekord hó idelent, csak nekünk, remélem csak most. Bár autózni akkor is élmény havon, tehát nem is biztos, hogy a csak most a fontos abban a mondatban.”

A teljes posztot rengeteg fényképpel itt találjátok, érdemes nézelődni egy kicsit!

Stockholm és a szexizmus

Share.

About Author

Leave A Reply