Koldusok Londonban

0

Visszatérő bulvárlap téma Angliában, hogy Londonban világát éli a koldusmaffia. Erről írta meg a maga véleményét a London Budapest Metro szerzője.

„Mi Angliából hoztuk a Lánchídunk s most London vesz valamit át tőlünk a maga módján. Akit manapság reggelente a Waterloo Bridge-en át visz a dolga, az a hányáspocsolya-szlalom és szemét-gátugrás közben megtekintheti, sőt, apróért még selfie-zhet is, a hídfőknél mindkét oldalon gubbasztó kéregetőkkel; pont úgy négyen dekorálják a szerkezetet, mint a pesti nyelvnélküli oroszlánok.

Ha már nyelv, az egyikük tuti angol (mindig le-gorgeous-ozza a nőket), a másik három vagy némán tartja maga elé a papírtábláját, vagy ütemesen darálják, hogy plíz-plíz-plíz, csak nem olyan átéléssel, mint James Brown.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Visszatérő bulvárlap téma, hogy Londonban világát éli a koldusmaffia. Állítólag napi 100-200 fontot is megkereshet a teljes munkaidős, ha nem bedolgozóként nyomja, az azért nem rossz.

Rengetegen vannak Romániából és bolgároktól, de bőven akad nemzeti álhajléktalan is; őket gyakrabban látni valamilyen pitbull-szerű kutyával kéregetni.

Nekem úgy tűnik, az utóbbi időben nagyon megszaporodtak és nem csak a belvárosban. A Waterloo környékén minimum három Big Issue (az itteni Fedél Nélkül) áruson kell átverekedni magunk munkába, ezt megspékeli a négy oroszlán majd elszórva az utcán a konkurencia, s ha a Strandről levágunk egy kis utcába a National Gallery felé, rálelünk a londoni vadkemping állományra is: színes sátrak sorakoznak a vizelettől bűzlő utcában, közöttük meg sobozos sört nyakaló fiatalok pihenik ki a kalapozás fáradalmait.”

A teljes írást itt olvashatjátok el.

Jobban kijössz egy határátkelővel, mint egy helyivel?

(Fotó: pexels.com/JOHNY REBEL)

Share.

About Author

Leave A Reply