Kivett 10 millió dollárt a bankból, hogy lássa, milyen

0

Tízmillió dollár sok pénz. Nagyon sok. Olyan sok, hogy elképzelni is nehéz, mennyi lehet ez a maga fizikai valójában. Az egy dolog persze, hogy mi nem tudjuk elképzelni, de még egy milliárdos sem. Akinek annyiban könnyebb dolga van, hogy ilyenkor elmegy a bankban és kivesz ennyi pénzt.

Legalább Afrika leggazdagabb embere, a nigériai Aliko Dangote (a saját magáról elnevezett csoport tulajdonosa) így cselekedett, mert be akarta bizonyítani magának, hogy tényleg gazdag.

„Amikor az ember belevág az üzleti életbe, az első millió megszerzése a célja. Egy idő után rájöttem, hogy már 12-13 milliárd dollárom van, de persze ezek csak leírt számok voltak. Így egy nap elmentem a bankba (amikor még nem voltak megszorító szabályok), írtam egy csekket és kivettem 10 millió dollárt” – mesélte az elefántcsontparti Abidjanban rendezett konferencián.

„Aztán fogtam a pénzt és kivettem. Betettem az autóm csomagtartójába, hazamentem, elővettem, jó alaposan megnéztem és azt mondtam magamnak: OK, most már elhiszem, hogy van pénzem. Másnap visszavittem a bankba” – mondta Aliko Dangote.

Akinél egyébként általában egyetlen fillér sincs, ami voltaképpen elvárható a világ 23. leggazdagabb emberétől, akinek vagyona a Forbes magazin szerint márciusban 10,6 milliárd dollár körül mozgott.

A 15 leggazdagabb amerikai család

(Fotó: pulse.ng)

Share.

About Author

Leave A Reply