Kivégezheti az óraátállítást Európa

0

Végre, végre, mondhatjuk alighanem sok millió európaival összhangban. Az Európai Parlament képviselői ugyanis elfogadtak egy állásfoglalást, mely szerint kezdeményezik az évente kétszer esedékes óraátállítás szükségességének felülvizsgálatát.

Az állásfoglalást 384 igen szavazattal, 153 ellenszavazattal, 12 tartózkodással fogadták el, és azzal indokolták, hogy egyre többen aggódnak a márciusi és októberi átállítás egészségügyi következményei miatt.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Az állásfoglalás megjegyzi, számos tanulmány próbálta sikertelenül bebizonyítani az óraátállítás előnyeit, ellenben a negatívumokat rendre kimutatták. A képviselők felszólították az Európai Bizottságot, hogy értékelje a nyári időszámításról szóló irányelvet, és ha szükséges, javasolja annak felülvizsgálatát.

Az Európai Unióban egyébként 2001 óta állítjuk át egyszerre az órát évente kétszer. Az Európai Bizottság január végén döntött arról, hogy információkat gyűjt arról, mi indokolhatja a nyári és a téli időszámításra vonatkozó irányelv módosítását.

Az óraátállítás kérdésének napirendre tűzését Finnország kezdeményezte azt követően, hogy állampolgárok tízezrei kérték a finn kormányt, a jövőben tekintsen el az évi kétszeri óraátállítástól, és maradjon a nyári időszámítás.

Nincs munkád? Menj Máltára!

(Fotó: pixabay.com/geralt)

Share.

About Author

Leave A Reply