Kivándorló németek

0

Több százezer német állampolgár vándorolt ki hazájából az utóbbi években a Die Welt című lap szerint. A növekedés azonban inkább a statisztika összeállításának kérdése.

A 2016-tal kezdődő három évben 295 ezerrel több német állampolgár költözött el a hazájából, mint ahány korábbi kivándorló hazaköltözött – derül ki a német kormány január elején közzétett migrációs jelentésére támaszkodó beszámolóból.

A németek vándorlási mérlege – a kivándorlók és a hazaköltözők különbsége – a 2005-2015-ös időszakban is negatív volt, de a veszteség kisebb, évente átlagosan 39 ezer fő volt. Ez a 2016-2018-as időszakban megugrott, megközelítette az évi 100 ezer főt.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A hirtelen növekedés valószínűleg csupán a statisztikai módszertan változásának tulajdonítható – írta a Die Welt nyomán az MTI, kifejtve, hogy 2015-ig azokat a németeket sorolták a kivándorlók közé, akik külföldi lakcímet megadva jelentkeztek ki németországi lakcímükről, 2016 óta pedig azokat is, akik kijelentkeztek németországi lakóhelyükről és nem jelentettek be újabb hazai lakcímet.

Továbbra is jelentős a Németországba irányuló bevándorlás. A külföldiek vándorlási mérlege – azaz a beköltözők és az elköltöző különbsége – 460 ezer fős többletet mutatott 2018-ban.

Jó hír a nagy-britanniai magyaroknak

Share.

About Author

Leave A Reply