A kivándorlás nem csak a béreken múlik

0

A kivándorlás megállítása nem csupán pénzkérdés – erről a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke beszélt. Gál Pál Zoltán szerint ugyanakkor már az is bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem lehetetlen hazacsábítani a munkaerőt.

Nem csak a béreken múlik a vendéglátósok és a turizmusban dolgozók kivándorlásának megállítása – erről is beszélt a HírTv-ben a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Gál Pál Zoltán szerint azok, akik külföldre mennek dolgozni, nem mindig tudnak a végzettségüknek megfelelően elhelyezkedni, így jobban járnak azok, akik itthon maradnak.

Ugyanakkor arra is van már példa, hogy a magasabb minőséget kínáló éttermek képesek voltak Londonból illetve Ausztriából hazacsábítani szakembereket, elsősorban a bérek konszolidálásával és egy versenyképes csomag összeállításával.

Azt látni kell, hogy nagyon sok esetben a magyar vendéglátó odakint nem a legmagasabb beosztásba kerül és itt Magyarországon azért karrier szempontjából egy sokkal kedvezőbb pozícióban azért szívesebben dolgoznak az emberek – mondta Gál Pál Zoltán.

Nincs, aki leszedje a szamócát

(Fotó: pixabay.com/stevepb)

Share.

About Author

Leave A Reply