Kivándorlás Magyarországról régiós összehasonlításban

0

Gyakran felmerülő kérdés, hogy vajon ha a közép-kelet-európai régiót vesszük, akkor mennyire súlyos a magyarországi kivándorlás? A válasz felettébb érdekesre sikeredett.

A rendelkezésre álló adatok alapján (ezt azért fontos hangsúlyozni, mert az egyik legnagyobb problémát éppen a rendelkezésre álló adatok hiánya jelenti) a legnagyobb problémát a volt szocialista országok között Romániában jelenti az elvándorlás.

Ott ugyanis egymillió lakosra több mint 170 ezer kivándorló jut, így aligha csoda, hogy a lakosság létszáma már 20 millió alatt van a 15 évvel ezelőtti 23 millió helyett, ami elég durva csökkenés.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Románia után Litvánia következik, hiszen az alig 2,8 milliós országból 400 ezer ember ment el. Horvátország sem örülhet (nem is örül, súlyos gondok vannak), hiszen 500 ezer horvát lett határátkelő, ami a teljes népesség 12 százaléka.

A horvátok után a bolgárok, a lettek és a lengyelek következnek, majd Magyarország jön a sorban egymillióból 47 ezer külföldön élő magyarral. A helyzet az, hogy a Portfolió összesítése szerint csak Szlovákiából és Csehországból mentek külföldre kevesebben.

Share.

About Author

Leave A Reply