Kitört a balhé Trump egyik fotója miatt

0

A napokban az amerikai elnök az amerikai hadsereg vezetőivel és nemzetbiztonsági csapatával tárgyalt. A megbeszélésről a Fehér Ház által megosztott hivatalos fénykép körül kisebb botrány tört ki.

A fotón Mike Pompeo külügyminiszter és Mark Esper védelmi miniszter mellett az amerikai hadsereg vezetői láthatók egy asztal körül. Első ránézésre a fénykép semmi különös, láttunk már százával ilyet, ám jelen helyzetben felvet bizonyos kérdéseket.

Például rögtön azt, hogy a fotó egy nappal azután készült, hogy megerősítették, a szintén jelenlévő Mike Pence alelnök (és Ivanka Trump) vezető munkatársai között is akadt, aki pozitív Covid-19 tesztet produkált.

Noha az amerikai elnök megerősítette, hogy őt és a kormánytagokat is napi szinten tesztelik, kifejezetten érdekes, hogy a képen nem viselnek maszkot (ezzel némileg hiteltelenítve a védekezés kapcsán hangoztatott szabályokat).

Nem beszélve arról, hogy a maszk hiánya mellett feltűnő a távolság be nem tartása, mert az asztal körül ülők között biztosan nincsen másfél-két méter.

Akadtak, akik azon akadtak ki, hogy a képen csupa fehér, idősebb férfi látható, nincs egyetlen nő vagy más etnikumhoz tartozó résztvevője sem a találkozónak.

Melania Trump öt titka

Share.

About Author

Leave A Reply