Kitiltották a kelet-európaiakat egy angol horgászparadicsomból

1

Egészen durva dolgok történnek azért időnként. Például azzal a lengyel férfivel, aki horgászni ment volna az angliai Oxford grófságban, csak hogy egy felháborító táblával találja szembe magát.

„Tilos a járműforgalom, lengyel és más kelet-európai horgászok belépése nem megengedett, gyerekek és kutyák sem léphetnek be” – ez a felirat olvasható a nyitóképen is látható táblán, amivel a 35 éves lengyel férfi is szembesült.

A Guardian brit lap újságírója felhívta a tavat működtető céget, ahonnan elég röviden elküldték, annyival lerendezve az ügyet, hogy egyrészt télen nem fogadnak vendégeket, másrészt magánterület lévén azt engednek be, akit akarnak.

Ezen az állásponton voltak egyébként a hatóságok is, akiket a lengyel férfi megkeresett, mondván a kiírás diszkriminatív. Ő azonban nem akarja annyiban hagyni a dolgot és országos kampányt akar indítani.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Persze mit sok mindennek, ennek a tiltásnak is van alapja, a lengyel (és kelet-európai) horgászok egy része ugyanis a kifogott halat megeszi, az angoloknál viszont általában visszadobják (különösen ha védett fajról van szó).

Viszont sokan betartják a törvényeket, márpedig őket is diszkriminálja a felirat – érvelt nem minden alap nélkül Rado Papiewski.

Rado Papiewski

„Ezt a zavaró táblát nem lett volna szabad kitenni, hiszen teljesen egyértelműen diszkriminálja a lengyel és más kelet-európai embereket. Sok törvénytisztelő bevándorlótársamat felháborította” – tette hozzá.

„A megoldás egyszerű: azt akarjuk, hogy távolítsák el a feliratot, és mutassák meg, hogy az ehhez hasonló diszkriminatív feliratoknak nincs helyük a brit horgászközösségben” – fogalmazott Rado Papiewski.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Szerintem ezért simán le lehetne perelni a a gatyájukat. Feketével, ázsiaival tuti nem merték volna így kiírni.

Leave A Reply