Kiszivárgott Donald Trump napirendje

1

Kiszivárogtak Donald Trump napirendjének részletei, az erről szóló dokumentumok az Axioson jelentek meg. Ezekből sok egyéb mellett kiderült, hogy az amerikai elnök csak 3-4 órát alszik és nem nagyon szokott reggelizni.

Donald Trump ideje 60 százalékát az elmúlt három hónapban nagyobb blokkokban úgynevezett vezetői idő tette ki, és nem részletezték, hogy ez a meghatározás pontosan mit takar, milyen találkozókon, tárgyalásokon vesz részt az elnök, így hasznossága is megkérdőjelezhető.

Az amerikai elnök 5:30-kor kell, és 6 órakor körül már telefonálgat. Állítólag nem iszik kávét az ébredés után. Mindössze három-négy órát alszik, amit ő a sikeres emberek taktikájának nevez.

Azt nem tudni, hogy a népesség azon 1 százalékához tartozik, amelynek kevesebb alvásra van szüksége, ám ha nem, akkor alváshiányban szenved, ugyanis szakértők hét-nyolc órát javasolnak.

A reggeli nem sűrűn része a napirendjének, ám ha mégis eszik, a kedvence a tükörtojás szalonnával. A szalonnát közepesen, a tojás jól megsütve szeretni. Egy korábbi interjúban a vacsorát nevezte a fő étkezésének.

Reggel egy kis Twitter, munkakezdés 11-kor

Reggelente általában tweeteléssel foglalkozik, miközben nézi kedvenc csatornáját, a Fox Newst. Ekkor születnek az ellenfeleit sajátos hangnemben bíráló, néha helyesírási hibákat is tartalmazó bejegyzések. Az elnök hivatali napja délelőtt 11-kor indul.

Kap egy médiaválogatást, ezen három munkatársa dolgozik reggel 6-tól, átnézve az újságokat, tévéadásokat, internetes oldalakat, a republikánusokkal és az ellenfelükkel foglalkozó híreket keresve.

Ezt követően rezidenciájáról a West Wingbe megy. Kihagyja a napi hírszerzési találkozók többségét. Donald Trump megtörte a hagyományt azzal, hogy a napi írásos beszámolókkal nem foglalkozik, inkább a szóbeli jelentéseket részesíti előnyben.

Különös blokkok

A program napról napra változik, de a vezetői idő rendre megjelenik a napirendben, blokkokra bontva. Egy ilyen blokk 2 óra 45 percig is tarthat, és volt olyan nap, hogy összesen kilenc órát neveztek el vezetői időnek. John Kelly kabinetfőnök azután vezette be ezt, hogy Donald Trump panaszkodott, nincs elég ideje gondolkodni.

Steak diétás kólával

A hivatalos ebédek gyakoriak, de nem mindennaposak. A vacsora este fél 7-kor szokott kezdődni a Fehér Házban, vagy néha a Trump Hotel steakhouse-ában. Erre többeket meg szokott hívni, Kid Rock és Sean Hannity is volt már vendég.

Vacsorára a steak, a fasírt és a diétás Cola a kedvence. A desszert pedig pite két gombóc fagyival a tetején – de ez csak az elnöknek a jár, a többiek kevesebb fagyival kapják.

Hétvégente gyakran kiruccan a 40 kilométerre lévő virginiai golfklubjába. Egyes jelentések szerint elnöksége idején 166-szor golfozott.

A hosszabb hétvégékre és nyaralásokra a Trump család Mar-a-Lagóba megy, ahol néha az ország életével is foglalkoznia kell a pihenés mellett.

Mi az első szó, ami eszedbe jut Donald Trumpról?

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply