Kisgyerekkel Franciaországba

0

Aki kisgyerekkel költözne Franciaországba, annak nem árt tudni, hogy a francia elnök legfrissebb döntése értelmében hamarosan már hároméves kortól kötelező lesz a gyerekek iskoláztatása.

Az iskolakötelezettség kezdete eddig 6 év volt, ez csökken a 2019-es iskolaév kezdetétől 3 éves korra. Más kérdés, hogy gyerekek többsége már eddig is 3 éves korától járt a magyar óvodának megfelelő intézménybe, tehát alapvetően csak annyi változik, hogy mindez kötelező és hivatalos lesz.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

A francia oktatási minisztérium legutolsó (igaz, már négy éves) adatai szerint a 3 év környéki gyerekek 11,8, a 3-5 év közöttiek gyakorlatilag 100 százaléka járt „école maternelle”-be.

Az OECD tavalyi adatai szerint ez a közel 100 százalék bőven meghaladja a szervezet 70 százalékos átlagát. Az európai országok között nagy eltérések vannak, hol hány éves korban kezdődik az iskolakötelezettség – írta a EuroNews.

Míg Luxemburgban 4 éves kortól, Svédországban és Bulgáriában például 7 éves kortól. Az uniós országok többségében mégis a 6 éves kor az iskolakötelezettség kezdete.

Az iskolai egyenruha és az egyenlőség

Share.

About Author

Leave A Reply