Kisgyerekkel egyedül Angliába

0

Egy 4 éves gyerekkel egyedülálló szülőként nekivágni Angliának nem kevés bátorságot és elszántságot kíván meg – Hédi mégis megtette, elsősorban azért, mert úgy érezte, Magyarországon semmilyen jövőképe nincs.

Hédi évek óta egyedül neveli a fiát, és éppen ez (mármint az egyedülálló szülői lét) vitte arra, hogy idén tavasszal nekivágjon a határátkelésnek.

„Nincsenek lehetőségek, nincsen olyan munka, amivel egyedül el tudtam volna tartani magunkat! Nem támogatott az állam egy forinttal sem. Ha valakinek van egy gyermeke és nincs mögötte egy segítő család, akkor az maga a pokol” – mesélte a Magyar Narancsnak.

Tavaly novemberben merült fel benne először komolyabban a külföldre költözés gondolata, és mint mondja, gyakorlatilag mindenki bíztatta, mindenki azt mondta neki, hogy jól teszi.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY KATTINTÁSRA

Ma már Wellingborough-ban él a fiával. Azért éppen ott, mert pár éve már ott lakik az egyik barátnője, aki tud neki segíteni a kezdeti időkben. A kisfia ugyan először nem teljesen értette, mi történik, de most már szeret Angliában élni.

„Egy-két barátnőm, pár apróság, ami itt nincs, de igazából semmi. Az otthoni kenyér, a paprika, ilyesmi. De ezek tényleg piti dolgok” – felelte arra a kérdésre, hogy mi hiányzik Magyarországról.

A visszaköltözés gondolata sem foglalkoztatja: „Ha itt kezdtünk új életet, akkor nem megyünk vissza. Az én kisfiamnak csak jobb élete lehet itt, mint otthon. Sajnos.”

„Akik ma elmennek, azok elmenekülnek Magyarországról”

(Fotó: pixabay.com/marcisim)

Share.

About Author

Leave A Reply