Kínos ügybe keveredett a Brexit-párti milliárdos

0

A Legatum egyike azoknak az intézményeknek, amelyek teljes lendülettel nyomják a „kemény Brexitet”, azaz az Egyesült Királyság kompromisszumok nélküli uniós kilépését. Most több vezetője, köztük a milliárdos alapító keveredett minimum érdekes ügybe.

A Legatum Institute egyike a „hard Brexit” legharcosabb híveinek. Alapítója egy új-zélandi születésű milliárdos, Christopher Chandler, akiről most a Financial Times brit pénzügyi napilap derítette ki, hogy már 2016-ban máltai útlevelet szerzett magának.

A londoni székhelyű Legatum kutatóintézet folyamatosan azt szorgalmazza, hogy Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnésével lépjen ki az EU egységes belső piacáról és a vámunióból is. Nem kis sikerrel, hiszen a brit kormány hasonló stratégiát hirdetett meg, a brit üzleti körök ellenkezésével sem törődve.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A máltai kormány által 2014-ben meghirdetett program alapján külföldi nagybefektetők máltai állampolgársághoz juthatnak, ha legalább 650 ezer eurót adományoznak a máltai nemzeti fejlesztési alapnak, és 150 ezer euró értékben részvényeket és kötvényeket is vásárolnak a helyi piacokon.

A Financial Times beszámolója szerint Christoph Chandler és a Legatum vezérigazgatója, Mark Stoleson szerepel azon a listán, amelyet a máltai kormány a 2016-ban máltai állampolgárságban részesítettekről közölt.

A kutatóintézetet finanszírozó Legatum Institute Foundation a brit napilaphoz eljuttatott reagálásában közölte: „nincs ok annak feltételezésére”, hogy a két vezető „személyes ügyei” közérdeklődésre tarthatnának számot.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Keresd nálunk!

(Nyitókép: a Daily Mail oldalai)

Share.

About Author

Leave A Reply