Kínai metrócsoda magyar szemmel

0

Amit a kínaiak művelnek metróépítés címszóval, az Magyarországról nézve egészen elképesztő. De még egy viszonylag régóta Kínában élő magyar számára sem semmi. A Szecsuan blog szerzője, Veve számolt be a legfrissebb fejleményekről.

„Január 9-én Hangzhou nyitotta meg a 4-es metró első, 12 km-es szakaszát, mely jelenleg a harmadik a városban működő vonalak sorában. Márciusban Chengduban hosszítottak három irányban az egyes vonalon (egy apró leágazás is született, így jött össze a három) összesen 17 km hosszan, majd a hónap vége felé még Shanghaiban is átadták az új Pujiang vonalat.

Áprilisban három város is érintett volt: Guangzhouban csak egy állomásnyit hosszítottak a repteret érintő vonalon, Shenyangban 5 km-nyi vonalbővítés történt, míg Tianjinben közel 20 km-rel jár messzebb a hatos metró.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Júniusban Dalian kettes vonala bővült, Augusztusban pedig Changchunban adták át a vadiúj, 20 km-es kettes metrót. Az októberi nemzeti ünnep első napján pedig Wuhan metróhálózata bővült cirka 50 km-rel, miután a 7-es és 11-es számú vonalakat is üzembe helyezték.

Az egyelőre még csonka 11-es vonalnak hála az egykori, Wuhanon belül periférikus helyen lévő kampuszomtól 5 percnyire is elért a metró…”

A blogon nem csak a teljes posztot olvashatjátok el, de az öt évvel ezelőtti és a mostani állapotot összehasonlító térképeket is megnézhetitek. Pestiesen szólva: nem semmi.

Napi hat óra ingázás a munkahelyre

Share.

About Author

Leave A Reply