Kína megépítette a világ legnagyobb kültéri liftjét

0

Nem kevesebb, mint 330 méter magasba emelkedik a világ legnagyobb kültéri (ráadásul természetesen üveg-) liftje, méghozzá egészen egy szikla tetejéig.

A jelek szerint Kína nem sokat vacakol, ha látványos (és bizonyos szempontból félelmetes) látványosságokat kell építeni. Ott van például az üvegaljú híd Liangcsuban vagy a világ talán legfélelmetesebb hintája.

Utóbbiról mi is írtunk, a 100 méteres ívmagasságú építmény tornya 108 méter magasba nyúlik. Ha ez nem lenne elég, ráadásul az egész egy 700 méter magas szikla szélére épült, ami tovább borzolja az ember idegeit.

A világ legfélelmetesebb hintája

Visszatérve a lifthez, a Zhangjiajie Nemzeti Parkban fekvő építményt bevallottan az Avatar ihlette és a szédületes magasságba kevesebb, mint két perc alatt repíti fel a látogatókat.

Ha valakit érdekel a kilátás, ellenben gyűlöli a lifteket, felmehet éppen gyalog is, de akkor jobb, ha felkészül egy gyötrelmes, kimerítő három órás túrára.

A Bailong Sky Lift névre keresztelt liftet a járvány előtt naponta 14 ezer látogató használta, aztán persze a lezárások neki sem tettek jót, de mostanában kezdi visszanyerni népszerűségét napi 8000 fizető vendéggel.

A lift voltaképpen rögtön három, különálló darab, mindegyike egyenként 50 ember képes egyszerre befogadni és magasságával szerepel a Guinness Rekordok Könyvében is.

Élve eltemetve Hongkongban

Share.

About Author

Leave A Reply