Kilépés két lépésben

0

Őrült csúszások és nem kevés vita után sikerült megállapodni az európai uniós tagállamok vezetőinek a Brexitről. Nem akármilyen furfangos megoldás született.

Úgynevezett kétlépcsős megközelítésről van szó a legfrissebb hírek szerint, melyek értelmében nagyon sok múlik azon, hogy jóváhagyja-e a brit parlament jövő héten a kiválási szerződést.

A brüsszeli uniós csúcson ezek szerint az a döntés születhetett, hogy a jelenlegi 2019. március 29. helyett 2019. május 22. lenne az új határidő, amennyiben a londoni alsóház jövő héten elfogadja a távozás feltételeit rögzítő, kétszer már leszavazott megállapodást.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

Újabb elutasítás esetén a szigetország április 12-ig továbbra is az Európai Unió tagja maradna, de eddig az időpontig értesítenie kellene az Európai Uniót, hogy részt fog-e venni a május végi európai parlamenti választáson.

Ha igen, akkor jöhetne egy hosszabb kiterjesztés, amelynek időtartamáról később egyeznének meg, ha viszont nem, akkor május 22-én rendezetlenül válna ki az Egyesült Királyság – írta az MTI.

Már csak a teázás és az ima maradt

Share.

About Author

Leave A Reply