Kihagyhatatlan olasz koktélok a nyárra

0

Az ITALIAmo bloggere egy csokorba gyűjtötte azokat a koktélokat, amelyeket egy olaszországi túra alkalmával akár végig is ihatunk. Ez azért így nyáron jól jöhet, nem?

A Spritz nyitja a sort, amely harmadrésznyi Proseccot, likőrt és szódát tartalmaz.

„Az eredeti Spritz nem más, mint habzó vörös- vagy fehérbor szódával hígítva. Az évek alatt számost változata alakult ki. A hozzávalókat is egészen nagy szabadsággal lehet válogatni manapság. Az erősebb és kevésbé erős likőröket, mint például az Aperolt vagy a Bittert hazánkban is előszeretettel használják. Míg jó ha tudjuk, hogy Velencében a Selecttel készült változata a népszerű” – olvasható a blogbejegyzésben.

L’americano, avagy a három-három centiliternyi Campari és a szóda keveréke.

„Igyunk a sziklák tetején giccsmentes poharakból. Az olaszok a Negroni apjaként is említik, melynek szintén ez az alapja, pusztán gin kerül még bele.”

Nem csak nyáron próbálnád ki a koktélokat? Keress külföldi munkát a Határátkelőn!

A Negroni is a népszerűbb koktélok közé tartozik. A bűvös szám itt is a hármas, Campar, vörös vermut és a gin alkotja ezt  a triót.

„… Klasszikus keserű alapú aperitivo. A legenda szerint Mr. Negroni  Fosco Scarselli csapost kérte meg arra, hogy az akkor már ismert Americano koktélt kevesebb szódával és egy kis ginnel készítse el neki” – fogalmaz az ITALIAmo bloggere.

Ha közkedvelt, gyümölcsös itókáról van szó, a Pucciniban nem csalódhatsz. Főleg, ha szereted a mandarint. Kell hozzá 4 dl mandarin dzsúz és 10cl Prosecco.

Ha az őszibaracklét jobban csíped, úgy 10 cl Proseccóval megbolondítva szürcsülheted a nedűt.

Az összeállítás végén a Milano Torinót ajánljuk a figyelmedbe a maga négy-négy centiliternyi Campari és vermut elegyével.

Ha többet is olvasnál a koktélokról, irány az eredeti bejegyzés!

Share.

About Author

Leave A Reply