Kiéhezett óriáspatkányok árasztják el a brit otthonokat

0

Látványosan megugrott a patkányok száma az Egyesült Királyságban, ráadásul ezek az állatok akkorák, mint egy-egy hód. A szakemberek szerint alighanem a világjárvány miatt bevezetett korlátozások a felelősek az invázióért.

A Brit Kártevőellenes Szövetség (British Pest Control Association – BPCA) adatai szerint egészen elképesztő mértékben, 51 százalékkal ugrott meg a patkányok „tevékenysége” a korlátozások idején, a szakemberek szokatlanul sok hívást kaptak az otthonokban megjelenő állatok miatt.

Az elsődleges ok az lehet, hogy a vendéglátóipari helyek bezárása miatt az állatok nem jutottak a szokásos helyeken élelemhez, ezért kénytelenek voltak máshol keresgélni.

David Greer biológus a BBC-nek azt mondta, kártevőkontrollal foglalkozó cégéhez 60 százalékkal több hívás futott be már pát héttel a korlátozások bevezetése után is.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ráadásul az állatok között kifejezetten nagyok is akadnak bőséggel. Egyik esetben például akkora patkánnyal volt dolga, hogy azt hitte, hóddal futott össze. Ami nem csekélység, mert egy átlagos hód négyszer akkora, mint egy patkány.

Ha mindez nem lenne elég, az elkeseredett patkányok kifejezetten elszemtelenedtek. „A patkányok sokkal arcátlanabbak, bátrabbak és találékonyabbak lettek az ételkeresést illetően” – mondta a BPCA szakembere, Natalie Bungay.

Olyannyira igaz ez, hogy a patkányok arra is képesek, hogy felmásszanak a szennyvízvezetéken, egyenesen a WC-csészébe.

Azt a pillanatot nem kívánnánk magunknak, amikor a WC-ből egy hód méretű patkány néz ránk vissza…

Belepusztult a szívfájdalomba a hattyú

(Fotó: pixabay.com/cwhiteharp)

Share.

About Author

Leave A Reply