Kiborította az embereket a börtönbár

0

Az internet nagy rejtélyeinek egyike, hogy bizonyos témák miért kapnak hirtelen akkora svungot, hogy ember legyen a talpán, aki utoléri őket. Most például egy londoni börtönbár (amiből ráadásul több is van) kavart hatalmas vihart.

A brit főváros keleti részében található Shoreditch-ben található a nem túl szellemes nevet viselő Alcotraz (önmagában mondjuk már a név büntetést érdemelne).

A napokban előkerült egy videón, melyen egy jókedvű csoport megy bulizni. A felvétel kikerült a TikTokra és valamilyen oknál fogva hatalmasat ment, nagyon komoly indulatokat kavarva.

A bár alapötlete annyira nem is eredeti, a börtöntematikára rámenve az asztalok cellákra hajazva lettek kialakítva és mind a vendégek, mind a pincérek rabruhában vannak.

Valamiért ez erről készült videó kiakasztotta az embereket a közösségi oldalakon és olyan kommentek születtek, mint Xalimoé, aki azt írta, hogy „a börtönök az ember megalázására és dehumanizálására létrehozott intézmények. Nem cuki hátterek a tiktoko-videókhoz”.

Mások nem felejtették el megjegyezni, hogy az utóbbi időben nem kicsit dzsentrifikálódott Shoreditch-ban fekvő bárban egy ital alighanem annyiba, vagy többe kerül, mint amennyit a szabadulók az első napokra állami támogatásként kapnak.

Voltak azért olyanok is, akik nem értették a felzúdulást, különösen azért, mert két hasonló bár is van Londonban (Brixtonban és a Covent Gardenben), míg akadtak, akik szerint mostanában egy börtön tematikájú bár kissé idejétmúlt és nem is túl ízléses.

Brit gyerekétkeztetés: világsztár a politikus ellen

Share.

About Author

Leave A Reply