Kiárusít a British Airways

0

A brit légitársaság már a járvány előtt sem élt könnyű időket, aztán az idei év alaposan betett neki (is). Így aztán most nekiállt a vezetés és kiárusítja a családi ezüstöt – gyakorlatilag szó szerint.

A British Airways csekély 5,4 milliárd fontos (közel 2200 milliárd forintos…) veszteséget halmozott fel a szeptemberig tartó 12 hónapban – jórészt a járványnak köszönhetően.

Ezt a brutális veszteséget persze nagyon nehéz lesz ledolgozni, így aztán a cég vezetői minden szalmaszálba próbálnak belekapaszkodni. Az egyik ilyen szalmaszál a fedélzeti felszerelés egy részének kiárusítása.

Természetesen nem a repüléshez elengedhetetlenül szükséges dolgokról van szó, hanem tányérokról, felszolgálókocsikról, és olyan különlegességekről, mint a korábban az első osztályon használatos porcelán tányérok, poharak, sótartók.

Meg lehet venni a kenyereskosarakat, törülközőket – egyszóval egy jórészt letűnt kor emlékeit, amik nyilván sokakban keltenek nosztalgikus érzéseket.

A brit légitársaságnak már meg kellett válnia alkalmazottai negyedétől (ez 12 ezer embert jelent), így a hétfőn kezdődött online árveréstől remélnek némi bevételt.

A legjobb repülőgépes videók

Share.

About Author

Leave A Reply