Ki viszi ki a netes rendeléseket?

2

Nyilván, hogy a futár. Pontosabban csak vinné, ha lenne, de nincs, pontosabban van, de nagyon kevés, egy jelentés szerint ugyanis az egész logisztikai szektor munkaerőhiánnyal küzd.

Mintegy 1400 vállalatot, köztük 10 futárcéget kérdezett meg a GKI Digital. A kutatóintézet szerint az online vásárlás egyre népszerűbb Magyarországon is, 2017-ben egy átlagos online vásárló már 11 alkalommal intézte vásárlását webáruházon keresztül.

A szektor 18 százalékos növekedése messze meghaladja a hagyományos kiskereskedelem bővülési ütemét, ami a csomagszámok emelkedésében is megmutatkozik.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Komoly gondot jelent ugyanakkor, hogy a munkaerőhiány már az online kiskereskedelmet kiszolgáló logisztikában is megmutatkozik, raktári munkást és futárt is nehéz találni.

A jelentkezők kevésbé képzettek és gyakorlottak, betanításuk ezért időigényes és költséges, ezt követően pedig nehéz őket megtartani, amit tovább tetéz a minimálbérek tavaszi emelése.

Egyre több futár dönt úgy, hogy inkább a környező országokba megy dolgozni. A helyzet komolyságát jelzi, hogy már nemcsak a sofőrök, de az őket közvetlenül foglalkoztató, a helyi csomagkezelésért felelős logisztikai alvállalkozók is sok esetben inkább külföldön, jellemzően Ausztriában keresnek jobb lehetőségeket.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

(Fotó: pixabay.com/Free-Photos)

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Olvastam a napokban a témáról pár bennfentes posztját és nem csodálkozok a dolgon. Szinte egy fokra van a rabszolgaságtól az aki egy futárcégnél dolgozik…pontosabban a futárcég alvállalkozójánál. Se a munkaidőt, se a munkavédelmi előírásokat nem tartják be ezek a cégek és mindenhol csak azt keresik, hogy mivel lehet büntetni a futárt vagy az alvállalkozót. Hogy ne kelljen külön fizetni embereket a raktárokban, a futároknak maguknak kell összeszedni és bepakolni a szállítani valót. Jellemzően a többség 1-2 hónap után otthagyja a munkát. Kinek hiányzik napi több tonna többszöri megmozgatása, aztán egyeztetni az ügyfelekkel, tervezni az útirányt, beszedni és elszámolni a pénzzel, rohanni a forgalomban nulla fizetésért miközben az anyacég csak szervezéssel nagyságrenddel többet akaszt le. Arról nem beszélve, hogy hajnaltól estig tart a műszak, aminek köze nincs a 8 órához.

  2. Szabó Zoltán on

    Olvasva Zoltán előző hozzászólását én is teljesen egyetértek vele. Ugyan én Angliában dolgoztam egyéni vállalkozóként (máshogy nem lehet) az egyik legnagyobb online webáruház futáraként, de katasztrófa, hogy ott is mi folyik. Sokan elcsábulnak a nagy heti kereset láttán csak sajnos nem számolnak utána minek milyen és mennyi vonzata van. Vagy teherautót kell bérelni vagy veszel sajátot, stb. Nagyon sokat tudnék róla beszélni….. Mindenesetre Ausztria, Németország és a környező országok se különbek, több ismerősöm dolgozott már valamelyik futár cégnél és csak negatív tapasztalataik voltak/vannak.

Leave A Reply