Ki mit eszik karácsonykor?

0

A kérdés ebben az esetben a különböző európai országok szokásaira vonatkozik. Lássuk, mit esznek a németek, olaszok, spanyolok és a többiek.

Németország

A németek nem variálják túl, Szenteste a főtt tőkehal és a vegyes zöldség a legnépszerűbb étel. Karácsony első napján sok család eszik vörös sülteket burgonyával, de (nyilván az egészségesebb étkezés jegyében is) újabban hódít a csirke és a pulyka.

Olaszország

Nem meglepő módon az olaszok rengeteg tengeri herkentyűt esznek karácsonykor (is). Így aztán hagyományos ünnepi ételnek számít a polipsaláta, a kagylós spagetti, a tengeri süllő, a sós tőkehal, de akár a rántott nagyangolna is.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

A többi étel közül nem maradhat ki a karfiolsaláta, a szardella és természetesen az olajbogyó – írta az EuroNews.

A magyar ízléshez a december 25-i menüsor talán közelebb áll, a hideg sertés- és sonkaételek, a kemencében sütött tészták, a frissen sütött csirke például mind ilyen.

Portugália

A hagyományos portugál karácsonyi étel Szenteste a főtt tőkehal és a vegyes zöldség. Karácsony első napján nagyon népszerűek a sült húsok (például a pulyka, a csirke, mi több, a kecske is) krumplival.

Oroszország

Az év fordulóján a pezsgő és kaviár mellett a nagy gonddal összeállított saláták adják meg az ünnep rangját. A rétegelt tálak között a heringes a leghagyományosabb, ahol burgonya, sárgarépa, cékla, hagyma rétegei váltják egymást a látványos, majonézzel ízesített tálban.

Spanyolország

Az ajándékozás napján, január 6-án az úgynevezett király torta, a „roscón de Reyes” és a mandulás, nugátos édesség, a Turrón fokozzák az ünnepi hangulatot.

Ukrajna

December 24-én és január 6-án fogyasztják az ünnepi étkeket. A menüsorban szereplő 12 fogás jelképezi a 12 apostolt.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Share.

About Author

Leave A Reply