Ki hozza a karácsonyi ajándékot Európa országaiban?

0

Ha magyar vagy, akkor neked a Jézuska vagy az Angyalka, akármit is látsz az amerikai karácsonyi filmekben. De mi a helyzet Európa többi országával?

Ugyanakkor Karácsony apó is nagyon népszerű több országban is. Az Egyesült Királyságban Father Christmas, franciául Père Noël, Spanyolországban Papá Noel, Olaszországban Babbo Natale és az ír gyerekeknek: Daidí na Nollag.

A többi országban a Karácsony ember, vagy Jézus vagy a Krisztus-gyermek variációi terjedtek el.

Kilóg ebből és nagyon érdekes például az olasz La Befana, aki egy idős hölgy, még az is lehet, hogy boszorkány. Január 5-én hoz ajándékot a gyerekeknek. Nem nehéz meglátni a Szent Miklós legendához való hasonlóságát, amiből a mi Mikulásunk lett.

Szívesen élnél és dolgoznál külföldön? Válogass közel 1000 álláslehetőség közül itt!

Ő a gyerekek zoknijába rak édességeket, vagy ajándékokat, ha jók voltak és egy darab szenet vagy sötét színű édességeket, ha rosszak. Délen, Szicíliában pedig a rossz gyerekek virgácshoz hasonló botot kapnak.

A keresztény mitológiában ő az az idős hölgy, aki a napkeleti bölcseket befogadja egy éjszakára és utat mutat nekik a születendő gyermekhez. Mikor kérdezik, hogy csatlakozna-e hozzájuk, azt mondja nem, mert nagyon elfoglalt. Később meggondolná magát, de már nem találja meg a bölcseket és azóta is a megszületett kisbabát keresi ezen a napon.

A posztban látható, a cseh nyelvész-matematikus, Jakub Marian által alkotott térképen megtalálod, hogy melyik országban ki hozza az ajándékot karácsonykor Európában.

(Nyitókép: pixabay.com/Pexels)

Share.

About Author

Leave A Reply