Ki égett nagyobbat: a magyar határátkelő vagy a UKIP-vezér?

1

A magyar sajtóban több helyen is megjelent egy videó, melyen Nigel Farage egy colchesteri üzemet látogat meg és próbál szóba elegyedni egy magyar bevándorlóval. A dolog nem kicsit kínos, a kérdés csak az, kinek kínosabb.

A májusi parlamenti választás előtt hatalmas lendülettel zajlik a kampány, a politikusok ilyenkor végigturnézzák az országot. Így tesz a bevándorlásellenes UKIP vezetője, Nigel Farage is, aki a minap egy essexi üzembe látogatott el.

A London Evening Standard videóján látható, amint a politikus (és az őt kísérő stáb) megpróbál szóba elegyedni az egyik munkással, aki egészen véletlenül (?) egy magyar, Lancsarevity Iván.

A 62 éves férfit arról kérdezik, támogatná-e a UKIP-ot, mire ő zavartan mosolyog, és nehéz eldönteni, ki érzi kényelmetlenebbül magát, ő, vagy Nigel Farage. Mint elég gyorsan kiderül, a némaságnak nem politikai, sokkal inkább nyelvi okai vannak.

Az azért kiderül, hogy a magyar férfi öt éve él Angliában, de a jelek szerint a nyelvet nem nagyon beszéli. A cég gyártási vezetője, Steve Dalton egyébként azt nyilatkozta, hogy azért kénytelenek külföldről munkaerőt toborozni, mert egyszerűen nem találnak helyben senkit, aki képes lenne elvégezni a munkát.

A dologban külön érdekes, hogy a magyar oldalak közül néhány ilyen címekkel jelent meg: Magyar bevándorló égette be a brit radikális vezetőt (Index), vagy Magyar munkással égett be a brit szélsőjobb (Nol).

Ha már itt tartunk: szerintetek kinek volt kellemetlenebb a találkozás?

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Nagy Sándor on

    Többen is beégtek! Az a magyar politikus bűnöző gárda égett be aki ilyen idős embert elüldözött , hogy a hazájától távol keresse meg a kenyerét.
    Név szerint : Antall József, Boross Péter, Medgyessy Péter, Horn Gyula, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon. Felelősségük ebben a kérdésben egyforma, ha nem is egyformán tettek ezért!

Leave A Reply