Kevesebben indulnának el

0

Csökkent a mobilitási hajlandóság az elmúlt négy évben a világban, ami azt jelenti, hogy míg korábban a megkérdezettek kétharmada indult volna el külföldre munkát vállalni, mostanra ez az arány 57 százalék.

A felmérést a Boston Consulting Group (BCG) készíttette a Decoding Global Talent című kötethez. A BCG senior partnere, Rainer Strack a HRPortálnak adott interjúban külön kiemelte, hogy nagy figyelmet fordítanak a munkaerő mobilitására.

„A mobilitási hajlandóság 64%-ról 57%-ra csökkent a megkérdezettek körében. Ehhez a politikai klíma változása is hozzájárult, de hozzájárult az is, hogy a munka „globálisabb” lett, nem feltétlenül kell a munkavállalónak mozdulnia, hanem a munka „megy” oda hozzá, illetve el tudja végezni távmunkában is” – mondta a cég EMEA régió People & Organization vezetője.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Tényező lehet az is, hogy a gazdasági helyzet az adott országokban javul, ígéretesnek látszanak a lehetőségek, ezért kisebb a motiváció a külföldi munkavállalásra” – tette hozzá Rainer Strack.

A szakember példaként hazáját, Németországot hozta fel, melynek „nagy szüksége van magasan képzett munkavállalókra, ugyanis a demográfiai helyzet miatt nélkülük nagyon nehéz lesz fenntartani az életszínvonalat”.

Elképesztően sok magyar munkahely köszönhető az uniónak

(Fotó: pixabay.com/Skitterphoto)

Share.

About Author

Leave A Reply