Kettészakadt az ország

0

Legalábbis ami a diákok idegennyelv-tudását illeti. A legalacsonyabb pontszámokat az észak-alföldi és az észak-magyarországi régiókban érték el a diákok tavaly.

Az Oktatási Hivatal által most közölt eredmények szerint tavaly a 6. évfolyamos angol nyelvi mérésen a részt vevő tanulók kétharmada, ugyanott a német nyelvi mérésen a részt vevő tanulók háromnegyede, míg a 8. évfolyamos méréseken a részt vevő tanulók 60 százaléka szerzett megfelelt minősítést.

A 6. évfolyamon a 2018-as angol nyelvi mérésen a korábbi aránynál jóval kevesebb tanuló teljesítette az elvárt szintet, ami a jelentés a nehezebb feladatsorral indokol, mondván, a német átlagok nem változtak.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Budapesten és a nyugat-dunántúli régióban tanulók érték el a legmagasabb átlagpontszámot, és az észak-alföldi és az észak-magyarországi régiókban tanulók a legalacsonyabbat.

Aligha meglepő módon a dunántúli régiókban jóval magasabb a németül tanulók aránya, mint a közép‐ és a kelet‐magyar‐országi régiókban – írta a HVG.

Az arány a Nyugat-dunántúli régióban a legmagasabb, itt többen tanulnak németül, mint angolul. Míg Budapesten és az Észak-Magyarország régióban az angolul tanulók száma közel ötszöröse a németül tanulókénak.

A portugáliai beilleszkedés tíz szabálya

Share.

About Author

Leave A Reply