Kétéltű luxuskatamarán készül

0

Ismét nagyot álmodott a római Lazzarini dizájnstúdió, méghozzá egy 25 méter hosszú luxuskatamaránt. Ami önmagában persze még nem lenne akkora különlegesség, csakhogy ez a hajó kétéltű.

A Pagurus tervezője nem más, mint maga Pierpaolo Lazzarini, aki nem aprózta el, hiszen a hajó (amellett, hogy tényleg gyönyörű és tele van pakolva mindenféle luxussal), a víz mellett a szárazföldön is képes közlekedni.

Ráadásul környezetbarát, hiszen jórészt napenergia hajtja (noha természetesen van dízelmotorja is).

A hajón összesen 8 utas fér el (kifejezetten kényelmesen) a négyfős legénység mellett. A lakrészeket a katamarán törzsének két oldalában helyezték el, mindegyik oldalon 3 szoba van konyhával és fürdővel. A két oldalt egy híd köti össze, ami igénytől függően garázsként és étkezőként is szolgál.

A hajó egyik különlegessége éppen itt rejlik, ugyanis a decket négy elektromos csörlő segítségével le lehet engedni egészen a víz színéig.

A tervek szerint a Pagurus csúcssebessége 24 csomó. Legalábbis a vízen, amikor ugyanis a szárazföldre ér, akkor a forgó hengerek lejjebb ereszkednek, és azok mozgatják a járművet (jellemzően leginkább homokban).

Noha egyelőre még csak koncepcióként van készen, a Lazzarini Design szerint a katamaránt igény esetén meg is tudják építeni, mi több, az árát is belőtték, méghozzá 24 millió euróra.

Aranyozott magángépbe száll át Trump

Share.

About Author

Leave A Reply