Két nélkülözhetetlen dolog a külföldi munkavállaláshoz

0

Noha a Brexit miatt alaposan visszaesett a nagy-britanniai munkavállalás a magyarok körében is, érdemes módon még mindig a szigetország a legnépszerűbb több külföldi munkaközvetítőnél is. Szerintük egyébként két dolog kell a határátkeléshez – és a diploma nincs köztük.

A nemzetközi álláshirdetéssel foglalkozó Euwork munkatársa arról számolt be a Pénzcentrumnak, hogy idén mintegy 500 ember közvetítettek ki külföldre, ebből közel 300-an az Egyesült Királyságba mentek, 75-80 ember Hollandiába, illetve ugyanennyien Németországba, míg mintegy félszázan Ausztriába.

A Brexit persze bekavart, kevesebben vágynak érthető módon az Egyesült Királyságba, helyette olyan országok érdeklik őket, ahol angol nyelvtudással el lehet helyezkedni (Írország, Hollandia és Málta).

Az Euworknél egyébként azt tapasztalták, hogy a szaktudást nem igénylő munkákra jelentkeznek a legtöbben, amihez elég a társalgási szintű nyelvtudás. A legkeresettebb a raktári munka és a vendéglátásban is sokan helyezkednek el.

KÖZEL 1000 KÜLFÖLDI ÁLLÁS VÁR A HATÁRÁTKELŐN

Míg Magyarországon 45 év felett már elég nehéz munkát találni, addig ez külföldön nem probléma, mert jó szakemberekre ott mindig van igény. A nyelvtudás viszont elengedhetetlen.

Ugyanakkor azok a 40-es, 50-es éveiben járó munkavállalók, akik viszont legalább társalgási szinten beszélnek németül, biztosan el tudnak helyezkedni, jó eséllyel olyan helyen és pozícióban, amely tudásának és végzettségéneknek megfelelő – mondta a portálnak az egyik német munkaerő kölcsönző cég munkatársa.

És hogy mi az a két dolog, amire mindenképpen szükség van a külföldi munkavállaláshoz. Az egyik a minimum társalgási szintű német nyelvtudás, míg a másik a megfelelő munkatapasztalat. Gyakorlatilag minden munkakörre igaz, hogy az igazolt munkatapasztalat az, ami számít, nem a végzettséget igazoló dokumentum megléte.

Tíz dolog, amiért jó Grazban élni

Share.

About Author

Leave A Reply