Két hónap után a pálinka földjén

0

Aki rendszeresen követ minket, az talán már észrevette, időről időre beszámolunk arról, miként alakul a Fromázs blog szerzőjének, a Magyarországra a nyáron hazaköltözött Zsófinak a sorsa. Lássuk, hol tartanak most!

Hangulatom

Lassan stabilizálódik, összességében jó és bizakodó, persze 7 hónapos terhesen a hormonok gyakran megviccelnek és rosszul viselem, hogy nem borozhatok. (egy pohár bor után mindig jobb színben látok mindent)

Munka

Jól alakul. A férjem kapott egy 3 hetes programozói munkát, amely várhatóan folytatódik majd és hála a remek könyvelőnk útmutatásának 1 nap alatt egyéni vállalkozóvá lépett elő Magyarországon. Aki egy új pályát keres az erre az iparágra váltson, mert annyi lehetőség van, hogy haj!

KÜLFÖLDRE MENNÉL? KATTINTS IDE!

Én pedig elindítottam a saját nevünkön futó airbnb projektünket, amely remekül, igazából azonnal beindult, mert a szeptember még nagyon is turistaszezon Budapesten. (…)

Óvoda

Szuper! (…) Két nagy különbséget érzek, látok eddig a francia ovihoz képest, ami itthon kevésbé szimpatikus nekem. A nagy csoportosoknak is kötelező alvás van 1 és 3 között. Ez Korinának nagyon hosszú idő, egy kicsit elalszik azért, de aztán felkel és unatkozik.

Kint is vegyes csoportok voltak és ott már csak a középsősök aludtak, eközben a nagycsoportosokkal egy másik pedagógus foglalkozott egy külön teremben.

A délutáni nagy pihenő miatt Korina este 10-ig nem alszik el és egész este egy energiabomba, nincs az a mennyiségű játszóterezés ovi után, ami kifárasztaná és amúgy sem lehet 2 órán át kint lenni, mert várnak az otthoni feladatok és a szabadúszó lét néha az esti munkát is megkívánja részünkről.

A másik pedig a foglalkozások, kreatív, számolós, betűs, játszva tanulós feladatok. Franciaországban nagyon sok ilyen volt és már az első hét közepétől kezdve folyamatosan rengeteget tanulnak játszva az óvónők a gyerekekkel már a kiscsoporttól kezdve.

Itt is lesz ilyen azért majd, mint megtudtam, majd a harmadik hét környékétől így kicsit ráérősebben indul be a magyar tanév, aztán majd később beszámolok arról is, hogy milyenek ezek a foglalkozások.

Közlekedés

Autónk nincsen. Ez per pillanat nem aktuális, de később azért tervezünk venni majd egyet. Én nem vagyok nagy autós, de azt bevallom, hogy az IKEA-s vágyaimnak most határt kell szabni és a nagybevásárlást sem tudjuk elintézni, így egyfolytában ábécébe járunk, ami nem annyira praktikus. (…)

A tömegközlekedést még szokjuk, Budapest sokkal nagyobb, mint Nantes így többet bumlizunk és jobban elfáradunk. Az, hogy nem férek fel egy járműre eddig fel sem merült bennem, de mostantól mindig ráhagyok plusz 10 percet, ha időre megyek.

Örömforrások

A család és a barátok közelsége. A Nők Lapja minden szerdán, és új kedvencem a Forbes, ami nagyon inspiráló (és néha idegesítő is.) A cukrászdák kínálata és a fagyizó minden sarkon élménye.

A napi menü evés szívfájdalom nélkül. A pedikűr és a fodrász, akikkel jókat beszélgethetek a világ folyásáról, a lakásunk, amiben minden elfér (majdnem), a belváros nyüzsgése.

Ami hiányzik a franciák világából

Az anyósom és az apósom, a franciaországi (állandóan optimista) barátaim, a sajtok, a mindennapi elegancia, ami körülveszi az embereket és ahogy az életben viselkednek, a kiszolgálás kedvessége (azért néha itthon is ér kellemes meglepetés), a jól szervezettség és kiszámítható folyamatok.”

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Van az a pénz? Kilenc vélemény elmenetelről és hazatérésről

Share.

About Author

Leave A Reply