Képtelenség tervezni, ezért költöznek

0

Akkora a bizonytalanság az Egyesült Királyságban, hogy uniós polgárok tízezrei távoztak csak tavaly az országból a Brexit miatt. Köztük sok a lengyel, szlovák, litván és a magyar is. Miként néz ez ki a mindennapokban?

Egy autószerelő-műhelytulajdonos, Eshan Karegar a EuroNewsnak azt mondta, az utóbbi években már külföldi ügyfelei száma is csökkent. Ha minden így folytatódik, akkor szerinte a bérleti díjat sem tudja majd kitermelni és 33 év után be kell zárnia.

KÖVESS MINKET A YOUTUBE-ON IS, IRATKOZZ FEL!

A portugál Elio Alonsónak több kelet-európai munkavállalót is foglalkoztató takarítócége van. Azt mondta, hogy ha most másik európai országban élne, nem költözne az Egyesült Királyságba, mert képtelenség tervezni a jövőt a jelenlegi bizonytalan helyzetben.

Elio Alonso munkatársai közül is akadt, aki távozott Nagy-Britanniából, és tágabb környezetében is érzékeli a jelenséget. Úgy véli, hogy akik mennek, tervezhető biztonságra vágynak, hiszen annak idején azért hagyták el szülőhazájukat, mert biztosabb jövőt akartak építeni családjuknak.

Munkaadóként állítja, nehezebben talál új munkatársakat, mint néhány évvel korábban.

Kilépés két lépésben

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply