Keményedik az osztrák határellenőrzés

0

Az osztrák kancellár bejelentette, hogy országa megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, mások mellett a Magyarországról érkezők között kiemelt figyelmet fordítanak majd a Balkánról érkezőkre és a buszokra.

Sebastian Kurz hozzátette, hogy az új típusú koronavírus megszaporodott esetei miatt utazási figyelmeztetést adnak ki Romániára, Bulgáriára és Moldovára, és annak, aki ezekből az országokból érkezik, 14 napra karanténba kell vonulnia. A szabályt megszegőket akár 1450 euróra is büntethetik.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A kancellár a határellenőrzések szigorításáról az ORF szerint elmondta, hogy a magyar–osztrák, illetve a szlovén–osztrák határon elsősorban a beutazókat ellenőrzik, különös tekintettel a nyugat-balkáni országokból visszatérőkre. A feladatra 1800 rendőrt vetnek be.

Az Osztrák Nemzeti Tanács nyári ülésén abban egyezett meg, hogy egy egyszeres, 450 eurós összegű fizetést kapnak mindazok, akik a koronavírus miatt lettek munkanélküliek, valamint minden gyerek után kapnak egy 360 eurós egyszeri támogatást.

Magyar Bécs – kicsit másképp

Share.

About Author

Leave A Reply