„Kellemesebb egy tengerpartot nézni munka közben”

0

Sokak számára vonzó a digitális nomád lét, más kérdés, hogy a vágyak és a realitás között mekkora a szakadék. Márton három éve hagyta ott az egyik vezető hírportált, ahol saleses volt. Azóta szabadúszóként dolgozik, tapasztalatai pedig alapvetően kedvezőek.

Amikor otthagyta stabil munkáját, akkor az egyik szempont az volt, hogy ne kelljen a már akkor is nehezen viselt irodai légkört és monotonitást folytatnia és ne legyen helyhez kötve.

„Most heti egy napot töltök az irodában, a többit pedig ott, ahol éppen kedvem tartja, sokszor külföldön, de nyáron leginkább a Balatonon” – mesélte Márton a Díványnak.

A legnagyobb nehézséget a kollégák és ügyfelek kezelése jelenti, közülük ugyanis sokan el sem tudják képzelni, hogy lehet másol is dolgozni, mint egy irodában. A bizalomhoz rengeteg munkára, online jelenlétre és jó eredményekre van szükség.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

„Vannak olyan ügyfelek, akikkel évek óta együtt dolgozunk és a kapcsolattartás Skype-ra és emailre korlátozódik. Nekem ez teljesen természetes, de sokak számára nem. Áram és internet nélkül elég hamar jelentkeznek az elvonási tünetek, és a nagyobb időeltolódások sem voltak kellemesek, de ennél komolyabb gondom még soha nem adódott” – tette hozzá Márton.

Az időbeosztása is megváltozott, két-három órás rövidebb szakaszokban dolgozik, későn kel, viszont későn is fekszik.

„Egy perccel sem dolgozom kevesebbet, mint ha irodában ücsörögnék, de valóban kellemesebb egy tengerpartot nézni munkavégzés közben, mint a szomszéd irodaházat. Nem öt csillagos hotelekben, hanem erősen változó minőségű Airbnb-kben szoktam megszállni, és nem nonstop nyaralok, hanem nonstop a számomra ideális munkakörnyezetben dolgozom” – fogalmazott Márton.

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Hogyan lettem digitális nomád?

Share.

About Author

Leave A Reply