Keleti szörny Angliában

1

Nemcsak Magyarországon van kifejezetten hideg (abba most ne menjünk bele, hogy a napközben mínusz 5-6 fok mennyire durva), hanem a Brit-szigeteken is. Ennek megfelelően napok óta erről szól minden. Ti mennyire fáztok?

A Nagy-Britanniában szokatlan hideg oka az, hogy a Golf-áramlat hetek óta fordítva halad, ezért jött a szokatlan sarki hideg. A szibériai hidegtől messze van, csak mínusz 4-5 Celsius fokról beszélünk, de az angolok már ezt is dideregve fogadják, még azon is csodálkoznak, hogy Londonban kora reggel vékony hóréteg borítja a háztetőket.

A jelenséget el is nevezték Beast from the Eastnek (azaz Keleti szörnyetegnek). Persze ezek a mínuszok azért is érintik kellemetlenül a briteket, mert a szigetországban jellemzően nincs dupla ablak és vékonyak a házfalak.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

A komoly problémát azonban a nagyvárosok, elsősorban a nyolcmillió lakosú London hajléktalanjai jelentik, akik szívesebben maradnak kinn az utcán, éjszakára bezárt üzletek bejáróiba és más védett zugokba húzódva a paplanjaikkal.

A londoniak szánják a hajléktalanokat és a koldusokat, a lámpavasakra például most gyapjúsálakat kötöznek fel számukra – jelentette az InfoRádió helyi tudósítója.

Londonban mintegy hét és fél ezren alszanak rendszeresen az utcán, most derült ki, hogy ezek közül másfél ezren romániai roma koldusok vagy szomáliaiak. A jótékonyság minden elesettre kiterjed, a lakosok a nagy hidegben még az eddiginél is több takarót, gyapjúholmit és forró teát visznek a hajléktalanoknak.

Újabb magyar kalandok az angliai hotelből

(Fotó: twitter.com/metoffice)

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply