Kelet-európai piac Angliában

0

A hétvégi piac (carboot sale) egy nagyon fontos angol hagyomány, szinte mindenhol bele lehet botlani egybe, és keresgélni egy jót. Az Életem morzsái blog szerzője is megnézett egyet, és egészen érdekes élményekkel gazdagodott.

„Évekkel ezelőtt vasárnap reggel ültem a vonaton Waterloo irányába barátnőmmel. Vauxhall előtt jobbra lenézve egy hangyabolyt pillantottunk meg, emberek tömegét. Oh, itt valami piac van! Majd egyszer lecsekkoljuk. Eltelt 4 év és most végre csekkoltam.

Múltkor egy helyi bolhapiacot ajánlott ismerősöm, ami nem volt nagy cucc. Utána egy másik ismerősöm írta, hogy Vauxhallnál vasárnap, az nagy és van lángos is. Aham, most már másodszor jött fel ez a Vauxhall…véletlenek nincsenek.”

Kalandot keresel, vagy jobb életre vágysz külföldön? Válogass álláslehetőségek közül itt!

És mit talált a blog szerzője? Egy igazi kelet-európai piacot!

„Mintha az egykori józsefvárosit megmixelték volna egy kis kínai Ebay vonallal és még hozzácsaptak egy kis lengyel gasztronómiát – mutatnám be egy mondatban a helyet.”

A vásárban mindent lehet kapni, lengyel mézet, kínai telefontartozékot, Calvin Klein „eredeti” alsóneműt, lengyel töpörtyűt, fácánt, vagy akár munkaruhát. A piac fele új termékeket és fele használtakat kínált.

„Accessorize üzletben £40 fontért vásárolok, miközben ilyen piacon £10-ért is tudnék névtelen terméket venni.” Aztán jön a felismerés: „A látogatók 70-80% kellemetlen alak volt, nem növelték a komfort érzetem. Nem ítélkezünk, de a táskám magamhoz szorítottam, nehogy már itt lopjanak meg a végén. Ez nem egy Oxford Street, de azért jó „üzleteket” lehet nyélbe ütni.”

Magyar gasztrorészleg és a szívható varázscucc

„Végre megtaláltam a magyar lángosost. Vagy 15 percet vártam, hogy sorra jussak egy kürtösért. Közben meg szóltak, hogy a lángost külön kell kérni. Jól van. 30 perc alatt csak kapok már valamit. A lángos £3-ba került, ízre nem volt rossz, viszont ropogott, száraz volt a tészta. A kürtős £5-ért, finomabb volt, de az se az az igazi puha, olvadós tésztájú. Mondjuk a méretével nem spóroltak.”

„Érdekesebb árusok között megemlíteném a jamaikait. Valami szívható varázs cuccot árultak, meg lehet pult alól, érdeklődés esetén, más is előkerült volna. Plusz tetszett a zöldséges is a bejáratnál, szép nagy fehérrépákat árult. A fácán mellé a vasárnapi levesbe elfért volna.”

A teljes posztot itt találjátok.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pinterest.com)

Share.

About Author

Leave A Reply