KDNP politikus: „ha külföldre menne tanulni, engedjük”

0

Mindig érdekes, amikor a hatalmon lévő párt politikusai beszélnek önmagukról, családjukról, illetve olyan témákról, mint például az elvándorlás. Legutóbb a Belváros alpolgármestere, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa tette meg.

Jeneiné Rubovszky Csilla sok egyéb mellett beszélt családi életéről is, például a lányáról, aki szerinte „akaratos és nagyon ambiciózus. Most éli a kamaszéveit, ezért igyekszem nem beleszólni az életébe, próbálok toleráns anyuka lenni, ami nem mindig sikerül”.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

„Ha egyszer azt mondja, külföldre szeretne menni tanulni, akkor engedjük, de ha itthon akar maradni, maradjon. Szeretném, ha minél jobban megismerné a világot, de szerencsére elég nyitott és kíváncsi. Nem gondolom, hogy egy ilyen beállítottságú gyereknek elő kellene írnom, mit csináljon” – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Mint fogalmazott, szerencsére sosem volt elvárás, hogy ugyanazt kelljen csinálnia, amit a szüleinek (édesapja Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselő volt).

„Igaz, édesapám nem akarta, hogy politikai pályára lépjek, de szabad döntésem volt mindebben, amiért nagyon hálás is vagyok. Tisztában voltam és vagyok azzal, hogy egy nőtől a társadalom mit vár el, és én is alapvetően egy családban gondolkodó, konzervatív szemléletű ember vagyok, aki egyben vállalja, hogy a munka is fontos az életében” – tette hozzá a Magyar Időknek adott interjúban, amit itt lehet teljes egészében elolvasni.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

(Fotó: belvaros-lipotvaros.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply