Katasztrófát okoz a kivándorlás

0

Magyarország 2050-ig elveszítheti 1990-es népességének 20 százalékát (!!), ami azt jelenti, hogy ha minden a jelenlegi módon halad, közel 2 millió emberrel él majd kevesebb az országban, mint a rendszerváltás idején. És még csak nem is Magyarország van a legrosszabb helyzetben.

Éppenséggel a visegrádi régión belül a magyaroké a legdurvább előrejelzés: a 20 százalékos adattal a lengyeleknél 15, a szlovákoknál 6, míg a cseheknél mindössze 3 százalékos népességcsökkenés tapasztalható.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A Balkaninsight nevű oldal szerint a délkelet-európai, volt szocialista országokban még rosszabb a helyzet: Bulgária például 2050-ig elveszítheti 1990-es lakosságszámának 38,6 százalékát.

Románia is aggódhat, ott a csökkenés 30,1 százalékos, de Szerbiában (23,8 százalékos csökkenés) és Horvátországban (22,4 százalékos csökkenés) sincs ok az örömre – írta a Magyar Hang.

Az ok mindenütt ugyanaz: a fiatalok elmennek, a lakosság elöregszik, az unokák külföldön születnek meg. Azaz ezek az országok egyszerre mutatják a szegény és a gazdag országok demográfiai tüneteit. A fiatalok elmennek, mint a szegény országokból, az idősek viszont sokáig élnek, majdnem annyira, mint a gazdagoknál.

Semmi sem az, aminek látszik

Share.

About Author

Leave A Reply