Karácsonyi készülődés francia módra

0

Nehéz elhinni, de igaz: két hét múlva már karácsony lesz. Ilyenkor a legjobb dolog kóborolni kicsit az adventi vásárokban, esetleg beszerezni ezt-azt. Éppen ezt csinálta Nantes-ban a Fromazs blog szerzője – lássuk, mit tapasztalt!

„A karácsonyi ajándékok begyűjtését idén igen korán kezdtem, hogy legyen nyugodtan rá időm és hogy elkerüljem a decemberi tömeget. Hogy s hogy nem jómagam is gazdagodtam egy kardigánnal, egy szoknyával és egy kis bizsu karkötővel.

Egyszóval magamat már megajándékoztam november végén. Biztosan nagyon jól viselkedtem idén. Az viszont tény, hogy pont ilyenkor jön minden velem szembe, amire én vágyok már hónapok óta.

Szerencsére azért az ajándékok is szembejönnek, ezért már egész jól állok. Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy itt minden rettenetesen hívogató. Ha akarnék, csak élelmiszerekből tudnék mindenkinek ajándékot választani, annyira exklúzív csomagolásban tündökölnek a minőségi teák, kávék és csokik. Persze, ez nagy valószínűséggel pszichés. Az ember külföldön úgy érzi, hogy ott minden más, minden különleges.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

A karácsonyi vásár a másik gyengém. Egy picit más szempontból, mert itt nem szoktam igazán ajándékokat vásárolni, de nézelődni azt imádok, kihagyhatatlan egy pohár forralt bor és valami más édesség, ami éppen szimpatikus. Otthon a kürtőskalács az alap, itt mindig valami újat próbálok ki. (…)

Mondjuk abszolúte elégedetlen vagyok az itteni mézeskalács forma kínálattal. Ha a Halloween meg a Valentin-nap már erőteljesen hódít a franciáknál, miért pont a mézeskalács készítés karácsonyi hagyományát nem akarják rendesebben átvenni az angolszász népektől?

Persze nem a nagy szupermarketekben kerestem, mert azok messze vannak, hanem a belvárosban. Jobb lett volna várnom, amíg nagybevásárolni megyünk, de hát nem bírok magammal.

Bika vagyok, ha valamit a fejembe veszek, akkor semmi sem állít meg. Nem előnyös, annyit mondhatok. Az volt a gond ugyanis, hogy olyan vegyes fém forma szettet, amit otthon könnyen találunk, karácsonyfával és egyebekkel, itt nem találtam a boltokban.

A szépséges konyhai eszköz boltban igaz, volt minden, ami szem szájnak ingere, de olyan fémből készült a forma, amilyet még soha nem láttam, csillogott-villogott és darabja 4-5 euróba került.

Ki gondolta volna, hogy a mézeskalács formát is lehet magasabb minőségi szintre emelni?! Persze volt más is, így gazdagodtunk egy hóember formával és egy mikulás mintájú keksznyomóval – ez számomra teljesen új szerkezet, majd elválik, hogyan használható – így már elég széleskörű lesz a kollekciónk tekintettel arra, hogy otthon még van egy szív formánk is. Jövő vasárnap ugyanis mézeskalács készítő karácsonyi buliba invitáltam Korina négy kis barátját.”

A teljes posztot további képekkel itt találhatod. Ne hagyd ki!

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply