Káosz pénteken a Ryanairnél

0

Immár hat országban sztrájkol a Ryanair személyzete pénteken, miután a berlini és a frankfurti alkalmazottak is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. Európa-szerte összesen 150 járatot töröltek.

A Vereinigung Cockpit (VC) nevű szakszervezet közölte, hogy a Ryanair pilótái 24 órás sztrájkot hirdettek hajnali 3 órai kezdettel. Ezzel párhuzamosan a cég mintegy ezer német légiutaskísérőjét képviselő Verdi szakszervezet is közölte, csatlakoznak a munkabeszüntetéshez.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Így immár a Ryanair belga, holland, német, olasz, portugál és spanyol légiutaskísérői és részben pilótái sem repülnek pénteken, ami miatt 150 járatot kellett törölni.

A fő probléma az, hogy a légitársaság dolgozóinak egy jelentős részét papíron Írországban foglalkoztatja, ami kedvezőtlen a számukra, hiszen nem jogosultak a hazai szociális ellátás egy részére.

A személyzet a munkakörülményekre is panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig kizárólag akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással.

Hazatérők – az első hivatalos Határátkelő-találkozó

Share.

About Author

Leave A Reply